Een poging om de GeForce Now Leak te begrijpen

Een recent “lek” dat maandag plaatsvond leek erop te wijzen dat er veel onaangekondigde titels en verwachte sequels op komst waren en ook naar pc zouden komen.

Het bevatte ook pc-poorten voor eerder console-exclusieve titels en meer. Als eerste gespot op Reddit, softwareontwikkelaar Ighor July voerde een datamine uit van Nvidia’s GeForce Now-database en ontdekte daarbij lijsten voor veel onaangekondigde games, sequels, poorten en meer.

Een afbeelding uit de GeForce Now datamine, Image Credit: Ighor July

Wat gamers zeggen

Het duurde niet lang voordat dit lek opdook. Het originele bericht op Reddit heeft bijna 2000 reacties. De bovenste opmerking is “No Bloodborne? Het moet legitiem zijn”, en het komt bij wijze van: redditor KingBroly. Het is een leuke grap over het verlangen dat velen hebben om Bloodborne naar de pc te zien komen en er zijn veel andere soortgelijke opmerkingen. Veel van de commentatoren beschouwen dit lek echter als 100% waar. Er zijn er ook een paar, zoals redditor howmadstha, die opmerken dat titels als Bioshock 2022 nep lijken en een deel van de geloofwaardigheid wegnemen dat deze datamine echte games vond.

De meest voorkomende afhaalmaaltijd van de commentatoren op die originele reddit-post is dat als dit enorm blijkt te zijn, dit misschien een van de grootste lekken in de gamegeschiedenis is, maar dat er een goede kans is dat dit niet is wat het lijkt. Op Twitter zweeft het tussen “DIT IS GEEN OEFENING [INSERT GAME] LEK BEVESTIGD” en “ehh wie weet, dit kunnen gewoon tijdelijke aanduidingen zijn.” Er zijn ook mensen die deze gelegenheid aangrijpen om een ​​goede meme of twee van de situatie te maken.

Om eerlijk te zijn, het lek leek op het eerste gezicht best geloofwaardig. Het was geen slordige schermafbeelding van een spel dat op een monitor speelde of een vermeende lijst van dingen die nog moesten komen – het was een lijst met spelvermeldingen gemaakt in Nvidia’s GeForce Now-database. GeForce Now is de streamingdienst voor games van Nvidia niet anders dan Google Stadia of Amazone Luna. Het lek moet toch legitiem zijn als het via zo’n groot, prominent en vooral geloofwaardig bedrijf komt, toch?

Nvidia’s reactie op de datamine

Op het eerste gezicht leek het zo, maar nu weten we dat dat niet per se het geval is. Nvidia antwoordde de volgende dag op 14 september dat de lijst met datamined games lijsten waren “alleen gebruikt voor interne tracking en testen”, eraan toevoegend dat sommige titels “speculatief” zijn en geen “bevestiging of aankondiging van een game” vormen.

Nvidia zei in een verklaring aan IGN dat het onmiddellijk actie heeft ondernomen om de toegang tot de interne lijst te verwijderen en dat “er geen vertrouwelijke game-builds of persoonlijke informatie zijn vrijgegeven.” Dus dat is dat, toch? Welnu, in het landschap van games is er niet veel nodig om een ​​lek, gerucht of datamine-vondst van de grond te krijgen en de Nvidia-datamined-lijsten van deze week zijn niet anders.

Waarom de lijsten niet alles zijn wat ze lijken

Hier kan echter meer aan de hand zijn. Natuurlijk zijn er enkele vermeldingen in de datamine die duidelijk lezen als “no way” – kijkend naar jou Bioshock 2022, die schijnbaar zinspeelt op de nieuwe Bioshock-game aangekondigd eind 2019 als afkomstig uit de nieuwe Cloud Chamber-studio van 2K. Er is altijd een kans dat Bioshock 4, of hoe het ook heet, in 2022 uitkomt, maar dat lijkt uiterst onwaarschijnlijk. Nog maar een paar maanden geleden waren ze een schrijver inhuren voor een open wereld.

Laten we wat puzzelstukjes samenvoegen: 2K creĂ«erde in 2019 een nieuwe studio genaamd Cloud Chamber om de volgende Bioshock-game te maken, die destijds werd aangekondigd en nu in ontwikkeling is. Die game is naar verluidt een open wereld en neemt ook nog steeds schrijvers aan. Aangezien Bioshock’s brood en boter vaak het schrijven is, lijkt het erop dat een verhaal voor Bioshock 4 nog niet eens in steen gebeiteld is. Je kunt zien waarom een ​​gloednieuwe Bioshock-game die naar verluidt een open wereld is en nog steeds schrijvers inhuurt voor een gloednieuwe studio die in 2019 is aangekondigd, niet waarschijnlijk lijkt voor 2022, toch?

Misschien is dat een tijdelijke aanduiding, of misschien is het een spin-off of remaster. Een spin-off lijkt onwaarschijnlijk, aangezien 2K Cloud Chambers in wezen is aangekondigd de Bioshock-studio. Alle drie de Bioshock-games zijn technisch geremasterd met Bioshock-collectie van 2016 door Blind Squirrel Games (een studio die bekend staat om zijn remasters), ook. De Nvidia-datamine vermeldt echter wel een “Bioshock RTX Remaster” (naast Mirror’s Edge RTX en Batman: Arkham Knight RTX-remasters).

BioShock 10e verjaardag Collector’s Edition standbeeld

Misschien is dat wat “Bioshock 2022” in Nvidia’s vermeldingen zou moeten zijn, maar dat lijkt ook onwaarschijnlijk omdat “Bioshock 2022” en “Bioshock RTX Remaster” afzonderlijke vermeldingen zijn.

Betekenis geven van wat waarschijnlijk niet echt is

Er zijn veel andere titels in de datamine die meer lijken op gissingen die lijken op Bioshock 2022 dan op echte titels die we binnenkort kunnen verwachten. “Kingdom Hearts IV” is een andere titel in de datamine die ruikt naar een gok. Kingdom Hearts 3, de nieuwste genummerde titel in de serie, werd voor het eerst aangekondigd in 2013. Het werd pas in 2019 uitgebracht. Een vierde vervolg lijkt ook niet snel te gebeuren, gezien het trackrecord van de franchise. Er zijn eerst spin-offs te krijgen, ten slotte.

Andere titels die we als een gok beschouwen, zijn onder meer Titanfall 3 (dat zou zelfs wishful thinking kunnen zijn namens Nvidia omdat Respawn vorig jaar zei dat er zijn geen nieuwe Titanfall-games in ontwikkeling), Metro Next, wat een verwijzing lijkt te zijn naar een mogelijk vervolg in de Metro-serie, Crysis 4, waarschijnlijk toegevoegd aan de lijst door Nvidia vanwege de recente aankondiging van de remaster van de Crysis-trilogieen versnellingen 6.

Betekenis geven van wat waarschijnlijk echt is

Elders in de datamine zijn er games waarvan we al weten dat ze plaatsvinden, dus een vermelding in Nvidia GeForce Now voor intern gebruik is logisch. Titels in de datamine die we gaan categoriseren onder “games waarvan we al weten dat ze eraan komen” zijn GTA 3, Vice City en San Andreas-remasters (naar verluidt samenkomen in een enkele trilogie-remaster), Uncharted: Legacy of Thieves-collectie, die PlayStation heeft aangekondigd dat het naar PS5 en pc komt in de meest recente showcase, Betaaldag 3, dat was jaren geleden aangekondigd, en Resident Evil 4 Remake, dat is naar verluidt in de maak, onder anderen.

Dan zijn er de titels waarvan de opname in de Nvidia GeForce Now-lijst wat we twijfelachtig zullen noemen. Bijvoorbeeld, Dragon’s Dogma 2 werd onthuld door een enorm Capcom-lek dat gebeurde in 2020. Nvidia heeft die titel waarschijnlijk aan zijn lijst toegevoegd als resultaat in plaats van feitelijke kennis waar het publiek momenteel niet van op de hoogte is.

Een andere titel die twijfelachtig is, is Final Fantasy 7 Remake – een recente datamine van Epic Games Back-endgegevens opslaan onthulde dat de pc-storefront deze game aan zijn aanbod zal toevoegen.

Final Fantasy 7 Remake Intergrade-screenshots – Ramuh, Fort Condor Mini-Game, Nero en meer

Dat is nog niet bevestigd, maar diezelfde backend datamine onthulde een potentiële Alan Wake Remaster en dat is inmiddels bevestigd. Die bevestiging maakt een pc-versie van Final Fantasy 7 Remake veel waarschijnlijker en er is een kans dat Nvidia al op de hoogte is van een dergelijke versie. Nvidia heeft misschien ook gewoon een tijdelijke aanduiding gemaakt na de datamine van de Epic Games Store.

Het PlayStation-effect

Misschien wel het meest interessante aspect van dit hele Nvidia GeForce Now-lek is de vermelding van God of War (2018), Returnal en Demon’s Souls voor pc. Geen van die games is aangekondigd voor pc, maar het zou niet verwonderlijk zijn als een dergelijke aankondiging zou plaatsvinden. Dat komt omdat Sony langzaam maar zeker zijn titels die voorheen exclusief voor PlayStation waren, naar pc bracht.

Horizon Zero Dawn werd vorig jaar aan pc toegevoegd en Days Gone is toegevoegd aan pc dit jaar. Wij weten Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted: Lost Legacy komen naar pc volgend jaar en als klap op de vuurpijl, PlayStation heeft onlangs aangekondigd dat het Nixxes . heeft gekocht, een studio die gespecialiseerd is in pc-poorten.

Voeg dit allemaal samen en God of War, Returnal en Demon’s Souls die naar pc komen, lijkt niet zo onwaarschijnlijk. Om brandstof toe te voegen aan dit dataminevuur, zegt het lek dat er geen sprake is van Insomniac’s Spider-Man of Bloodborne.

Als Nvidia gewoon gokt, lijkt het vreemd om Spider-Man en Bloodborne niet mee te nemen, toch? Waarom denkt Nvidia dat God of War, Returnal en Demon’s Souls naar pc zouden komen, maar dat Spider-Man en Bloodborne zich niet bij hen zouden voegen. Puur speculeren, misschien weet Nvidia dat de drie bovengenoemde titels in feite naar pc komen.

Alles begrijpen

Afgezien van speculatie, lekken en dataminde informatie, komt dit alles samen tot Ă©Ă©n duistere conclusie: Nvidia weet misschien sommige dingen die momenteel niet openbaar zijn en sommige van deze games, of het nu poorten, sequels of gloednieuwe IP zijn, kunnen echt zijn. Het is net zo waarschijnlijk dat Nvidia gokt op basis van wat het heeft gezien en gehoord, net zoals dit stuk speculeert over dingen op basis van informatie in het wild.

De meest beruchte lekken in de geschiedenis van videogames

De realiteit van de situatie is dat we het waarschijnlijk nooit zullen weten. Deze lijsten kunnen een grote kijk zijn op onaangekondigde games en poorten die nog niet bedoeld waren om door het publiek te worden gezien. Het kunnen ook speculatieve gissingen en tijdelijke aanduidingen zijn. Letterlijk, alleen de tijd zal het leren.

Wesley LeBlanc is een freelance nieuwsschrijver en gidsenmaker voor IGN. Je kunt hem volgen op Twitter @LeBlancWes.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Delhaizeharmony
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart