Nintendo Switch’s nieuwste firmware-update voegt eindelijk ondersteuning voor Bluetooth-audio toe

De Nintendo Switch kan nu worden gekoppeld aan een Bluetooth-audioapparaat na de nieuwste firmware-update.

Vanaf vandaag kunnen Switch-bezitters die hun Switch updaten naar de nieuwste software een draadloos Bluetooth-apparaat koppelen aan de Switch. Iets wat de Switch blijkbaar de hele tijd kon doen met de juiste softwarepatch.

Hiervoor moeten Switch-eigenaren de nieuwste firmwarepatch downloaden. Van daaruit kunnen ze een Bluetooth-audio-optie vinden op de pagina Systeeminstellingen. Zodra u “Koppelen” selecteert, zoekt de Switch naar een beschikbaar Bluetooth-audioapparaat en maakt er verbinding mee wanneer deze wordt gevonden.

De Switch kan slechts met één audioapparaat tegelijk worden gesynchroniseerd, maar kan tot 10 apparaten op het systeem opslaan.

De nieuwste firmware-update bevat ook de mogelijkheid om de software op het Switch-dock bij te werken, maar alleen de nieuwe docks met een LAN-poort die bij het Switch OLED-model worden geleverd.

Opgemerkt moet worden dat wanneer gekoppeld aan een Bluetooth-audioapparaat, er slechts twee draadloze controllers tegelijk op de Switch kunnen worden aangesloten. Als u een extra draadloze controller aansluit, wordt de verbinding met het Bluetooth-audioapparaat verbroken. Verder zijn Bluetooth-microfoons niet compatibel met de Switch.

De limiet van de draadloze controller zou een reden kunnen zijn waarom Nintendo deze audiofunctie nooit heeft ingeschakeld op het vier jaar oude apparaat. Als gevolg hiervan namen sommige Switch-bezitters hun toevlucht tot adapters van derden om hun Bluetooth-hoofdtelefoon op de Switch aan te sluiten.

Nu de update uit is, kunt u uw Apple AirPods of welk ander Bluetooth-audioapparaat dan ook vrij aansluiten.

Matt TM Kim is de nieuwsredacteur van IGN. Je kunt hem bereiken @lasoftd.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Delhaizeharmony
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart